مدت زیادی است که در مطالعات و بررسیهای ژئومرفولوژی یخچالی در ایران این سؤال مطرح است که آیا در ایران هم آثار و شواهد ژئومرفولوژی یخچالی که هم زمان و هم ارزش با آثار و شواهد یخچالی عرضهای میانی شمالی باشد‘ مشاهده شده است یا خیر. به عبارت دیگر آیا آب و هوای ایران در هنگام یخبندانهای پلیستوسن که یخچالها نسبت به امروز به مراتب بیشتر و گسترده تر سطح زمین را فرا گرفته بودند‘ سردتر و مرطوبتر بوده اند؟ شکی نیست که چنین حالتی‘ تغییرات اساسی و بنیادی را در مرفودینامیک تشکیل و تکامل خاک‘ پوشش گیاهی و حیات وحش به همراه داشته است. در واقع این سؤالات از زمانی مطرح شد که پژوهشگران‘ مطالعه و بررسی چاله های مرکزی ایران را شروع کردند. آنها لایه های متفاوتی از ماسه‘ رس و قشرهای نمک (که بر روی هم قرار گرفته اند)‘ مخروط افکنه و تراسهای فسیل را مشاهده کردند (بوبک 2‘ 1937). این مشاهدات نشان می دهد که در زمانهای گذشته مقدار آبهای روان بیشتر و در نتیجه قدرت آنها نیز نسبت به زمان حاضر زیادتر بوده است. از این موضوع نتیجه می شود که در کواترنر در ایران‘ شرایط مختلف آب و هوائی حکمفرما بوده که با شرایط آب و هوایی زمان حاضر تفاوت داشته است. اکنون اگر در ایران انطباق شرایط آب و هوائی کواترنر با عرضهای میانی شمالی صورت پذیرد‘ مطالب ذیل در ارتباط با عملکرد شرایط برفی (نیوال) یخچالی و مجاور یخچالی مطرح می شود.
پروی, دکتر کریستف و ثروتی, دکتر محمدرضا . (1369). یخبندان کواترنر در قسمتهای داخلی کوهستان زرد کوه در رشته زاگرس. پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 26(0), -.
MLA
پروی, دکتر کریستف , و ثروتی, دکتر محمدرضا . "یخبندان کواترنر در قسمتهای داخلی کوهستان زرد کوه در رشته زاگرس", پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 26, 0, 1369, -.
HARVARD
پروی, دکتر کریستف, ثروتی, دکتر محمدرضا. (1369). 'یخبندان کواترنر در قسمتهای داخلی کوهستان زرد کوه در رشته زاگرس', پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 26(0), pp. -.
CHICAGO
دکتر کریستف پروی و دکتر محمدرضا ثروتی, "یخبندان کواترنر در قسمتهای داخلی کوهستان زرد کوه در رشته زاگرس," پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 26 0 (1369): -,
VANCOUVER
پروی, دکتر کریستف, ثروتی, دکتر محمدرضا. یخبندان کواترنر در قسمتهای داخلی کوهستان زرد کوه در رشته زاگرس. پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 1369; 26(0): -.