خلیج فارس خاستگاه ثروت کشورهای پیرامون خود و عرصه قدرت کشورهای صنعتی جهان است کشورهای بزرگ و پیشرفته صنعتی با نیازی که به نفت برای تولید انرژی دارند هر یک به گونه ای در خلیج فارس نقش آفرینند و برای رسدن به اهداف اقتصادی خود سیاست های ویژه ای را دنبال می کنند باز شدن پای ژاپن به عنوان کشوری صنعتی که سابقه روابط استعماری با این منطقه نداشته و چین به عنوان کشوری که تازه صنعتی شدن را تجربه می کند موقعیت مناسبی برای کشورهای منطقه درجهت جذب سرمایه گذاری های این کشورها به وجود آورده است هدف از این مقاله ارائه تصویری شفاف از موقعیت خلیج فارس در استراتژی اقتصادی کشورهای چین و ژاپن است با تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل از اسناد و مدارک مربوط به روابط کشورهای منطقه با دو کشور چین و ژاپن این نتیجه حاصل شد که هر دو کشور در جهت بالا بردن ضریب امنیتی منطقه سیاست هایی را در خلیج فارس بر مبنای جلوگیری از تشنج و حفظ ثبات منطقه به منظور تداوم جریان نفت دنبال میکنند نویسندگان طی این مقاله با برشماری این سیسات ها موقعیت خلیج فارس را در استراتزی اقتصادی چین و ژاپن روشن می سازند
فرد, دکتر زهرا پیشگاهی, & گاریزی, افسر زارعی. (1382). ژئوپلی نومی خلیج فارس و استراتژی های اقتصادی چین و ژاپن. پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 35(3), -.
MLA
دکتر زهرا پیشگاهی فرد; افسر زارعی گاریزی. "ژئوپلی نومی خلیج فارس و استراتژی های اقتصادی چین و ژاپن", پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 35, 3, 1382, -.
HARVARD
فرد, دکتر زهرا پیشگاهی, گاریزی, افسر زارعی. (1382). 'ژئوپلی نومی خلیج فارس و استراتژی های اقتصادی چین و ژاپن', پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 35(3), pp. -.
VANCOUVER
فرد, دکتر زهرا پیشگاهی, گاریزی, افسر زارعی. ژئوپلی نومی خلیج فارس و استراتژی های اقتصادی چین و ژاپن. پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 1382; 35(3): -.