واژه باد در ذهن شنونده غالبا تداعی کننده چشم اندازه ای عام در مناطق خشک و بیابانی است گرچه چنین ذهنیتی بخش مهمی از فراورده های مرفیک عملکرد باد تلقی می شود ولی نمی توان آن را همه صور فرایند باد در چنین حوزه ای دانست امواج آب دریا که بعضا خود معلول آزاد شدن انرژی باد در سطوح آب های راک د است بخش مهمی از چشم اندازهای رفت و روب و فرم های تراکمی ماسه ها را در محیط هایمجاور ساحلی بهوجود می آورد این محیط ها ازنظر اقلیمی دارای رطوبت نسبی بالائی نسبت به منتاطق خشک و بیابانی هستند و همین امر نقش مهمی در کنترل میزان جابجائی و تثبت ماسه ها دارد محیط های ساحلی تنها محیط های متضاد با شرایط محیط بیابانی و خشک که قلمرو اصلی فعالیت باد به شمار می آید قلمداد نشده و مناطق یخچالی و مجاور یخچالی نیز می تواند صحنه عملکرد باد محسوی گردد ÷دیده لس ها از جمله ره آوردهای عملکرد باد در چنین مناطقی است این مقاله که نتیجه و حاصل بشی از تحقیقات مربوط به رساله دکتری ژئومرفولوژی ساحلی در منطقه بندر عباس است ضمن ÷رداختن به نحوه عملکرد امواج و رابطه آن با فعالیت باد باتمسک بهتحلیل های آماری سعی بر آن دارد تا ارتباط مکانی فرم زائی های ناشی از باد و الگوهای فرمیک آن را با مکانیسم امواج در یا در نوار ساحلی منطقه بیان دارد از جمله نتایج شاخص به دست آمده در این ÷ژوهش عبارت است از صحت اصل اول ژیلوستروم در مورد عملکرد باد برای دانه های کمتر از 150 میکرون – تاثیر ÷ذیری بیشتر چهره ÷ردازی ÷دیده های مرفیک ساحلی از حاکمیت بادهائی با فرکانس کم و شدت زیاد به جای عملکرد بادهای غالب و معمول در منطقه
کریمی, : مرتضی, & رامشت, دکتر محمد حسین. (1383). باد و موج دریا و فرایندهای مرفیک در منطقه بندر عباس. پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 36(1), -.
MLA
: مرتضی کریمی; دکتر محمد حسین رامشت. "باد و موج دریا و فرایندهای مرفیک در منطقه بندر عباس", پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 36, 1, 1383, -.
HARVARD
کریمی, : مرتضی, رامشت, دکتر محمد حسین. (1383). 'باد و موج دریا و فرایندهای مرفیک در منطقه بندر عباس', پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 36(1), pp. -.
VANCOUVER
کریمی, : مرتضی, رامشت, دکتر محمد حسین. باد و موج دریا و فرایندهای مرفیک در منطقه بندر عباس. پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 1383; 36(1): -.