در منطقة خشک و نیمه خشک کاشان واقع در ایران مرکزی علیرغم ضعف شبکة زهکشی، نقش جریانات سطحی در فرسایش لندفرم ها،تولید رسوب و تحوّلات مرفولوژیکی منطقه دارای اهمیت بسزایی است. در منطقه، بارش های رگباری وکوتاه مدّت، روانابهای سطحی ضعیفی را ایجاد نموده که ازکوهستانهای اطراف به سمت چاله های مرکزی جریان یافته و با فرسایش مکانیکی و شیمیایی در مسیرخود به ویژه درجنوب منطقه و فراهم آوردن موّاد رسوبی، در تحول ناهمواری ها مؤثر می باشد. آبهای سطحی در دامنه ها با توجّه به نوع سنگ، ساختار زمین و مرفولوژی منطقه، الگوهای بستر رودخانه ای و پوشش گیاهی، در سطح دشت ها انواع اشکال حاصل از کاوش آب مانند فرسایش شیاری، آبراهه ای و سولیفلوکسیون، همچنبن لند فرم های تراکمی مانند مخروط افکنه ها،رسوب های بادبزنی و دشت های سیلابی رابوجود آورده است. رودخانه های مهّم منطقه(در جنوب و جنوبغربی) که در حال حاضر از میـزان آب کمی برخـوردارند، ویژگی مرحلة بلـوغ را نشان می دهند. این مسئله نمایانگر شرایط مرطوب تر اقلیم منطقة خشک در گذشته ای نه چندان دور است. معضلات محیطی این گونه مناطق نتیجة عملکرد عوامل متعدّدی است که در نهایت شامل پارامترهای اقلیمی و افزایش تأثیر فعّالّیت های اقتصادی انسان بر محیط می باشد. از اینرو مدیریّت توسعة پایدار برای هماهنگ کردن مسائل محیطی و اکولوژیکی با برنامه ریزی مبتنی بر امکانات و ویژگی های منطقه الرامی می نماید.
اسماعیلی, دکتر زهرا, & محمودی, دکتر فرجا.... (1384). هیدروژئومرفولوژی کاشان و اثرات آن در آمایش سرزمین. پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 36(2), -.
MLA
دکتر زهرا اسماعیلی; دکتر فرجا... محمودی. "هیدروژئومرفولوژی کاشان و اثرات آن در آمایش سرزمین", پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 36, 2, 1384, -.
HARVARD
اسماعیلی, دکتر زهرا, محمودی, دکتر فرجا.... (1384). 'هیدروژئومرفولوژی کاشان و اثرات آن در آمایش سرزمین', پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 36(2), pp. -.
VANCOUVER
اسماعیلی, دکتر زهرا, محمودی, دکتر فرجا.... هیدروژئومرفولوژی کاشان و اثرات آن در آمایش سرزمین. پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود), 1384; 36(2): -.